Üyelik Girişi
Bayilere Özel Giriş
Ürün ve Hizmetler

Anasayfa


     Boroslikat Camın Özellikleri

   
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

                                                                             

                                    

                                   PC001 İN ÖZELLİKLERİ

                      Sert Borosilikat cam’dan (PC001)mamul

    Teknil Cam Laboratuvar Malzemelerini  sizlere bu katologta sunmaktayız.

ÜRETİM STANDARTLARI.

       Ürettiğimiz tüm cam malzemelerin cam kalitesi BOROSİLİKAT diğer anlamları(PC001-DURAN)dır.imalatımızda ISO-DIN ve TSE standartları ölçülerinde üretim yapılır .bu standart ölçülerimiz hem kataoklarımızda belirtilmiştir hemde www.teknilcam.com.tr sayfamızda belirtilmiştir.

CAM MALZEMEYİ KULANMA ESNASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR.

   a/ Tüm ürünler üretime alındığı zaman ISO-DIN VE TSE Standart ölçülerine göre imal edilir.ısı ve sıcaklık gören ürünler’in sıcak gören kısmı çoğunlukla alt kısımları inçe üretilir buradaki maksat sıcak bir ürnü laboratuar masasına koyduğunuzda çatlama riski azdır alt kısmı ince olduğundan masanın soğukluğunu hemen algılar bu altı ince olan malzemenin tabiî ki darbeye karşı hassastır masaya koyma sırasında dikkatli olmak gerekir.tabanı kalın olan masa sıcaklığına karşı duyarsız kaldığında çatlama ve dağılma meydana gelir.

    b/ Bir cam ürünü bekin üstüne koymadan önce içi dolu olmasına dikkat edin içi boş olan cam ürün içine bir damala soğuk madde konduğu an çatlar veya dağılır.Bu dağılma cam’ın alt tabanı incede olsa, kalında olsa meydana gelir.içi dolu sıcak maddenin içine ilave yapabilirsiniz.

 1/  BOROSİLİKAT Camları istenen oranlarda bor oksitin yanısıra yüksek oranda silisyum dioksit ve düşük oranda sodyum oksit ihtiva etmektedir.

Bu oksitlerin yanı sıra

-Yüksek kimyasala dayanımı ve

      -Yüksek ısıya dayanımı

Gibi istenen özellikleri vermek üzere kompozisyona düşük oranda bazı oksitler de ilave edilmektedir

2/BOROSİLİKAT  CAMLARIN KİMYASAL ÖZELLİKLERİ

BOROSİLİKAT camların kimyasal özellikleri tablo 1 de verilmiştir

            TABLO:1

Camın cinsi

PC001

Hidrolitik dayanımı

USP 18 e göre(limit:1ml)0,55 ml

Hidrolitik

Sınıf

 

 

 

 

    1

Asit dayanımı

DIN 12116 ya göre

(Limit :070 mg/dm2)

 

 

   0,30 mg/dm2

 

Asit

sınıfı

 

 

 

 

  1

Alkali dayanımı

DIN 52322 ye göre

(limit:75-150 mg/dm2)

 

       140 mg/dm2

 

 

 

Alkali

Sınıfı

 

 

 

      2

                  Tablo 1 de görüldüğü gibi yüzeyden alkoli kaybı PC001 Camlardan imal edilen laboratuar malzemeleri ile yapılan analizlerin sonucuna pratik olarak etkilemiyecek kadar azdır.Ayrıca kullanım sırasında az oranda bir alkali kaybından sonra iç yüzeyde silisyum dioksit ce zengin bir tabaka oluşur ve camın kimyasal dayanımı dahada artar.

 

3/ BOROSİLİKAT ‘IN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

PC001 Camlarının fiziksel özellikleri Tablo:2 de verilmiştir

 

                     TABLO:2

 

 

 

1.20 derecede .danside (g/cm 3)

2.20-300 derecede genleşme katsayısı

3.Termik şok dayanımı (derece)

4.Gerilme noktası (10/14,5 poise viskozitede sıcaklık)

5.Tavlama noktası (10/13 poise viskozitede sıcaklık)

6.Yumuşma noktası (10/7,6 poise viskozitede sıcaklık)

7.İşleme noktası (10/4 poise viskozitede sıcaklık)

PC001

 

2,23

33*10-7

250

515

560

825

1125

 

 

 

 

 

 

 

Poise bir viskozimetre birimidir.

C.G.S.sisteminde 1 pozise=1 dyn –san./cm2  dür

BOROSİLİKAT  Camın fiziksel ve kimyasal özellikleri TS 3399 Ve ISO 3585 e uygundur.

 

 

 

 

 

 

KULLANIM ALANLARI

Borosilikat Camı asıl genleşme katsayının düşük olması nedeniyle ısıya dayanıklı ve kimyasal dayanımın yüksek olması nedeniyle laboratuvar malzemeleri ve teknik ürünlerin yapımında kullanılır.Aynı zamanda ısıya dayanıklı züccazcye ve aydınlatma mamüllerin üretiminde de kullanılır.

 

Borosilikat laboratuvar cam malzemeleri

-Kantitatif ve kalitatif kimyasal analizlerinde

-Mikroanalitik ve mikrobiyolojik analizlerinde

-Sulu,asidik ve alkali ortamlarda yürütülen deneylerde emniyetli olarak kullanılabilir.

 

   TAVLAMA

Laboratuvar malzemeleri ve teknik ürünlerin üretiminde son şeklini vermek üzere işleme sıcaklığına kadar ısıtılmaktadır.Son şeklini alan cam malzeme gerilme noktasından daha düşük sıcaklara soğuduğunda içinde bir iç gelirim oluşur.Böyle bir cam malzemenin kırılmaya meyili vardır.

 

        İç gerilimi elimine etmek için gerilimlerin ortadan kalktığı tavlama sıcaklığına kadar kontrollü bir hızda soğutulur.

 

Bu ısıtma ve kontrollü soğutmaya TAVLAMA denir ve tünel fırınlard (Tavlama fırılları)yürütülür.Camların tavlama hızı et kalınlığı ile değişir.Değişik et kalınlıkları için tavsiye edilen tavlama hızları Tablo 4 de verilmiştir.

 

Cam kalınlığı

    Mm

                                     Tavlama hızı derece/ dakika

  480-560 derece

   400-480 derece

           400-20 derece

      3

      6

    12

12

3

0.8

24

6

1.6

400

120

32

       İmalat ürünlerimizi kapalı fırında tavlamadan önce üzerlerine etiketleri vurulduktan sonra fırına konur.fırın dijital saatli olduğundan 3 saate göre komut verilir ve 500 dereceye ayarlanır.3 saat içinde 500 dereceye ısı geldikten sonra otomotik olarak fırın kendisini kapatır ve soğumaya bekletilir .soğumada o andaki fırın’ın bulunduğu hava şarlatına göre değişir.ortalama 18 ile 24 saat arasında soğur.kapalı fırını açmadan önce dereceye bakılır derece 20 nin altındaysa fırın otomotik olarak kilidi acar ve kapak açılır.içine konan ürünler çıkartılır.fırını 100 derecenin üstünde açmak ürünlere kullanma esnasında çatlamaya neden olabilir fırınlamadaki amaç ürünün işlenme esnasında ortalama 800 ile 100 derece sıcaklık görür ve işlendikten sonra soğuması beklenir.soğuyan ürünlü mutlaka ve mutlaka fırınlamak gerekir aksi taktirde ürün kullanıcıda hafif sıcaklıkta çatlamasına neden olur.fırınlamadaki amaç ürünün gerginliğini almaktır.ortalama

İŞARETLEME VE TAHSİMAT ÇİZGİLERİ

Tahsimatlı volumetrik cam malzemeler PC001 camları için asit ve alkaliye dayanıklı renkli boya ile işaretlenmekte ve tahsimatlandırılmaktadır. Bu boya camın yüzeyine nüfus ederek onun ayrılmaz bir parçası haline gelir. Tahsimat cizgileri ve skala uzunlukları düzgün olup yazılar kolayca okunabilir.

İki türlü tahsimat cizgileme sistemi vardır.

1/ Asit çıkarta

2/Seloğrafi baskı

 

1/ ASİT ÇIKARTMA

Aşağıdaki işlemler büret ve mezur üzerindeki dereceleme durumunda yapılan işlerdir

İlk önce malzeme ölçüm değerleri alınarak ölçülür daha sonra  balmumu ısıtılıp sıvı haline geldiğinde camın tahsimat olan kısmın yüzeyine sürülür ve 2 dakika beklenir bu bekleme sırasında sıvı halde olan balmumu camın yüzeyinde katı vazyette sıvanmış olur ondan sonra tahsimat makinesinde tahsimat aralıkları derecelendirilir derece işlemi bittikten sonra numaraları yazılır. Ondan sonra baryum sülfat( toz halinde) ile hidroflorik asit %99 ile plastik kap içinde karıştırılarak yoğurt haline getirilir(bu karışım esnasında maske ve eldiven kullanılır) ondan sonra kıl fırça ile taksimat yapılan malzemenin yüzeyine sürüldükten sonra 60 dakika beklenir daha sonra bir kap içerisinde su kaynatılır ve bu kaynayan su ile tahsimat lı olan kısmındaki bal mumu sıcak suyla yıkanır daha sonra temiz bezle silinir bu işlemlerden sonra camın yüzeyine tahsimatlı kısım derece vazyette cama işlenmiş vazyette kendini gösterir. Bu tahsimatlı kısım yani dereceli kısım daha net görülmesi için cam boya ile üstü boyanır ve 2 dakka sonra boyanan kısım temiz bezle silindiğinde sürülen boya tahsimatlı olan kısmın daha net okunduğu görülür ve böylelikle işlem tamamlanmış olur.

2/SELOĞRAFİ BASKI

Aşağıdaki işlemler büret ve mezur üzerindeki dereceleme durumunda yapılan işlerdir

İlk önce malzeme ölçüm değerleri alınarak ölçülür. Daha sonra ölçüm aralığı mm rik olarak ölçülür ipek e ölçüm mm olarak dizayn yapılır ve cam buyası ile ölçülen malzemenin aralık kısmı mm olarak dengelenir ve rağli ile ipek üstündeki baskı cam boyayı rakli ile çekmek suretiyle camın üzerine derecelendirme yapılır. Daha sonra kapalı fırında 540 dereceye kadar çıkartılır.ve fırının soğuması beklenir fırın soğuduktan sonra malzeme çıkartılır ve böylece baskı işlemi tamamlanmış olur. Bu basılan baskı camdan çıkması mümkün olmaz iki sıvı madde camdan çıkaraır

1 unsur hidroflorik asit üzerine sürüldüğünde veya hidroflorik sıvıdan sızan buhar o ortamda duran cam malzemenin hem üzerindeki yazıyı çıkarır hemde camı matlaştırır.

2 unsur yıkama esnasında hidroklorikli tuz ruhu ,camı etkiler ve zaman içinde boyayı çıkartır

 

KONİK  ŞİLİFLİ BAĞLANTI PARCALARI

Konik şilifli bağlantı parçaları standartlarda verilen değişik ölçülerde imal edilmektedir. Konik olarak üretilmiş bağlantı parçaları  NS olarak ölçülerinde ve sızdırmaz özelliktedir, et kalınlıkları düzgün olup yüzeyleri çok düzdür.standartlarda verilen değerlere uygun olarak imal edilmektedir. Kendi aralarında değiştirile bilinir

Ve sızdırmaz lık  olmaz.

 

 

 

 

 

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat